Przepisy dla jadka i niejadka cz.1

 Zaczynam serię przepisową. Zacznę od dań jakie robiłam Dominice od maleńkości.

Przyznaje bez bicia dawałam Misi słoiczkowe jedzenie ale nie tylko. Misia jadła pyszności przygotowywane w domu.

Na obiadek Barszcz

Składniki na 1 porcje

Delikatne mięsko. My z racji dostępu do gołębi. Mieliśmy zawsze pod ręką takie mięsko.

Mała pietruszka

Mała marchewka

Nieduży seler

Średni ziemniak

Kawałek pora

Nieduży burak

Natka pietruszki

Odrobina masła

Umyć i obrać warzywa. Wrzucić je do wrzątku. Gotować do czasu gdy warzywa zmiękną . W osobnym garnku gotować mięso. Warzywa kroję na kawałki, wrzucam z powrotem do garnka. Dodaje natkę pietruszki i masło. Trochę jeszcze gotuje. Dla młodszego dziecka po ugotowaniu miksuje. Starszemu rozdrabniam widelczykiem.   

Zupkę podawałam od 7 miesiąca

 

A na deser

 

Uwielbiany przez Misie Kisiel z soczku typu BoboFrut

200 ml soczku

2 łyżki mąki ziemniaczanej

Połowę soczku trzeba zagotować, drugą połowę wymieszać z mąką ziemniaczaną.  Do gotującego się soczku dodać wymieszany sok z mąką, mieszać do zgęstnienia.

Przepyszny deser dla każdego. Misi robiłam ten deserek po 7 miesiącu. Uwielbiała go

 

 

Smacznego!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>